Tartalomjegyzék
A zöldborsós ragu könnyen, gyorsan elkészíthető étel, mely kiváló választás nemcsak a borsó szezonban. Mivel a borsóhoz egész éveben hozzájuthatunk, hiszen remekül fagyasztható és be is főzhető. De az élelmiszerüzletekben konzerv formájában is megtalálható. Azonban mégis a kora tavasz és nyár eleji egyik elmaradhatatlan zöldsége a borsó, mely rendkívül egészséges. Ráadásul akár hétköznapi gyors vacsorának is jó választás. Aki pedig a rizst és a zöldborsót is szereti, nem fog csalódni.
Zöldborsós ragu rizzsel – recept
Hozzávalók:
- 20 dkg barna rizs (vagy ízlés szerint bármilyen)
- 30 dkg zöldborsó
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 közepes fej vöröshagyma + egy fél
- 1 db paradicsom
- 0,5 db paprika
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl zöldséglé
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- fűszerpaprika – ízlés szerint
- zöldfűszerek – ízlés szerint
A zöldborsós ragu elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a húst megmossuk és felkockázzuk.
- A paradicsomot és paprikát is megmossuk, összekockázzuk.
- Majd a vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A felet egészben hagyjuk.
- Majd egy fazékban az olajat közepes lángon felhevítjük megpároljuk rajta az összekockázott hagymát.
- Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, és azzal is pirítjuk néhány percig, majd a paprikát is hozzákeverjük.
- Néhány percig együtt pároljuk, aztán a felkockázott húst is beletesszük.
- Fűszerezzük ízlés szerint fűszerpaprikával, sóval, borssal, majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
- Mielőtt teljesen elkészülne hozzákeverjük a borsót is. (Ha fagyasztott, akkor engedjük előbb fel és már mikor a hús majdnem félig főtt, akkor adjuk hozzá a húshoz. Konzerv vagy befőtt esetén elég 3 perccel azelőtt, hogy elkészülne.)
- Közben a rizst előírás szerint készítsük el.
- A fél hagymát tegyük bele, hogy ízletesebb legyen.
- Igény szerint fűszerezzük egyéb zöldfűszerekkel.
- Ha szükséges fűszerezzük után sóval, borssal.
Tálalásnál a rizsre szedjünk a még meleg raguból és úgy kínáljuk. Bármilyen körettel – tésztával, burgonyával – kiváló választás. Készíthetjük tejszínesen is. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Bors%C3%B3
Vissza a kategória cikkeihez