Zöldborsós ragu  

A zöldborsós ragu könnyen, gyorsan elkészíthető étel, mely kiváló választás nemcsak a borsó szezonban. Mivel a borsóhoz egész éveben hozzájuthatunk, hiszen remekül fagyasztható és be is főzhető. De az élelmiszerüzletekben konzerv formájában is megtalálható. Azonban mégis a kora tavasz és nyár eleji egyik elmaradhatatlan zöldsége a borsó, mely rendkívül egészséges. Ráadásul akár hétköznapi gyors vacsorának is jó választás. Aki pedig a rizst és a zöldborsót is szereti, nem fog csalódni.

Zöldborsós ragu rizzsel – recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg barna rizs (vagy ízlés szerint bármilyen)
  • 30 dkg zöldborsó
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 közepes fej vöröshagyma + egy fél
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 db paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl zöldséglé
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • fűszerpaprika – ízlés szerint
  • zöldfűszerek – ízlés szerint

A zöldborsós ragu elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a húst megmossuk és felkockázzuk.
  2. A paradicsomot és paprikát is megmossuk, összekockázzuk.
  3. Majd a vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A felet egészben hagyjuk.
  4. Majd egy fazékban az olajat közepes lángon felhevítjük megpároljuk rajta az összekockázott hagymát.
  5. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, és azzal is pirítjuk néhány percig, majd a paprikát is hozzákeverjük.
  6. Néhány percig együtt pároljuk, aztán a felkockázott húst is beletesszük.
  7. Fűszerezzük ízlés szerint fűszerpaprikával, sóval, borssal, majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
  8. Mielőtt teljesen elkészülne hozzákeverjük a borsót is. (Ha fagyasztott, akkor engedjük előbb fel és már mikor a hús majdnem félig főtt, akkor adjuk hozzá a húshoz. Konzerv vagy befőtt esetén elég 3 perccel azelőtt, hogy elkészülne.)
  9. Közben a rizst előírás szerint készítsük el.
  10. A fél hagymát tegyük bele, hogy ízletesebb legyen.
  11. Igény szerint fűszerezzük egyéb zöldfűszerekkel.
  12. Ha szükséges fűszerezzük után sóval, borssal.

Tálalásnál a rizsre szedjünk a még meleg raguból és úgy kínáljuk. Bármilyen körettel – tésztával, burgonyával – kiváló választás. Készíthetjük tejszínesen is. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bors%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez