Zöldborsós krumplipüré

A zöldborsós krumplipüré a hagyományos burgonyapüré feltúrbozott változata. A burgonyás ételek nagyon népszerűek hazánkban és számos módon variálhatók, gazdagíthatók. Ezek egyik formája a borsós burgonyapüré is, mely gyorsan, egyszerűen elkészíthető és számos módon fűszerezhető. Ezáltal pedig a legkülönfélébb ízhatások érhetők el, érdemes kísérletezni velük. Főleg, ha már kicsit változatosabbá szeretnénk tenni a hagyományos köreteket. Egy hétköznapi vacsora gyors körete is lehet, mivel nem kell hozzá sok idő.

Egyszerű zöldborsós krumplipüré receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • szerecsendió – ízlés szerint
  • 30 dkg zöldborsó

A krumplipüré elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a krumplit meg kell pucolni, kockákra vágni és kevés sóval, annyi hideg vízben, ami ellepi fel kell tenni főzni.
  2. Ha megpuhult le kell szűrni róla főzőlevet.
  3. Majd hozzá kell adni a vajat, és annyi forró tejet, amennyit felvesz.
  4. Krumplinyomóval össze kell törni.
  5. Borssal, szerecsendióval ízesítjük és ha szükséges még tovább sózzuk.
  6. Majd óvatosan forgassuk bele a zöldborsót.
  7. Alaposan keverjük össze és még forrón tálaljuk, ugyanis kihűlve már nem az igazi.

Tovább gazdagítható egyéb zöldségekkelhagyma, sárgarépa, sütőtök, cukkini stb. – tényleg csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabhatnak határt. Kiváló körete húsételeknek, halaknak, de akár rántott sajtok mellé is. Kovászos uborkával, savanyú káposztával még tovább bolondíthatjuk a már így is különleges ízvilágot. Jó étvágyat hozzá!

Burgonyapüré ( krumplipüré ):

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bors%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez