Zöldborsós csirkemáj

A zöldborsós csirkemáj egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, melyet a borsó szezonban mindenképpen érdemes kipróbálni. Körete lehet rizs, főtt burgonya, tészta vagy nokedli is kinek-kinek egyéni ízlése vagy aktuális hangulata alapján. Itt a zöldborsót répával kevertem és rizzsel tálaltam. Mivel nem időigényes, ezért a hétköznapi gyors vacsorák sorába is felvehető recept.

A zöldborsó ráadásul magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír. Ugyan a kalória tartalma nem kifejezetten alacsony – ugyanis közel azonos a burgonyáéval – ennek ellenére akár fogyókúrás étrendbe is remekül beilleszthető. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Bár nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, a fűszerezése által igazán izgalmas ízhatások érhetők el, érdemes próbálkozni. Nagy előnye, hogy szezonalitástól függetlenül egész évben hozzájuthatunk, hiszen remekül fagyasztható és befőtt is készíthető belőle.

Egyszerű zöldborsós csirkemáj – recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 dkg vaj
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • majoránna – ízlés szerint

A zöldborsós csirkemáj elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A borsó – ha konzerv, vagy befőtt – lecsepegtetjük.  
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk és felkockázzuk.
  3. a paradicsomot, paprikát megmossuk, felkockázzuk.
  4. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk.
  5. A csirkemájat alaposan megmossuk és vágjuk fel kisebb darabokra.
  6. Az olajat és a vajat hevítsük fel, a vöröshagymát pároljuk rajta üvegesre.
  7. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, paprikát és fűszerezzük ízlés szerint.
  8. Néhány percig lefedve pirítsuk együtt őket.
  9. Majd adjuk hozzá a zöldborsót és szórjuk rá a piros paprikát is.
  10. Attól függően, hogy konzerv, friss, vagy fagyasztott borsóból készítjük főzzük félig puhára fedő alatt.
  11. Majd adjuk hozzá a csirkemájat és azzal további 10 percig főzzük közepes lángon.
  12. Ha szükséges adjunk hozzá kevés vizet.

Leginkább főtt rizzsel passzol, de kínálhatunk mellé főtt burgonyát, tésztát vagy akár nokedlit is. Szórhatunk rá reszelt sajtot is. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bors%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez