Zöldborsókrém

A zöldborsókrém remek szendvicskrém lehet a tavaszi vagy az őszi időszakban, ha már nagyon unjuk a hagyományos vaj, vajkrém variációkat. A borsó rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványianyag tartalma rendkívül jótékonyan hat a szervezet számára. Ráadásul nemcsak a szezonban, egész évben készíthetjük, hiszen a borsó remekül le is fagyasztható. Konzervipari alapanyag és befőttként is elérhető. A borsókrém egyszerűen, gyorsan elkészíthető fűszeres szendvicskrém, mely egy sütőtökös lattéval kínálva, garantáltan bearanyozza az őszi borongós reggeleinket. Érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni! 

Egyszerű zöldborsókrémkrém recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 5 dkg sajt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • frissen facsart citrom leve – ízlés szerint (elhagyható)
  • só – ízlés szerint
  • frissen őrölt bors – ízlés szerint
  • fél csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 dl tejszín vagy tejföl

A lágy borsókrém elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A borsót puhára pároljuk az olajon.
  2. Közben a petrezselyemzöldet megmossuk, lecsepegtetjük és nagyobb darabokra vagdossuk.
  3. Majd botmixerrel a zöldborsót a tejszínnel, ízlés szerinti sóval, borssal és a petrezselyemzölddel pürés állagúra keverjük.
  4. Frissen facsart citrom levével vagy kevés chilivel is ízesíthetjük, ha pikánsabban szeretnénk.
  5. Alaposan keverjük ki és már tálalható is.  

Díszíthetjük friss petrezselyemzölddel. Kínálhatjuk frissen pirított kenyérrel, melyet megkenünk fokhagymával vagy friss bagettal, kiflivel. De remek kísérője lehet a szárazabb húsoknak, halaknak egyaránt. Jó étvágyat hozzá!

Érdemes a hagyományos vajkrémek helyett zöldségkrémeket készíteni. Tavasztól késő őszig mindig érik valami finom zöldség, amiből remek krémek készíthetők. A szezonban egyébként is kedvezőbb áron jutunk hozzá – ha nem magunk termesztjük – így kísérletezéshez is kedvezőbb. Érdemes kipróbálni a cukkinikrémet, a medvehagymás pestot, a kukoricakrémet, sütőtökkrémet, fokhagymás vajat és még folytathatnánk a sort. Különleges ízvilágú, saját ízlésünk szerint fűszerezhető krémeket készíthetünk, melyek nem tartalmaznak sem adalékanyagokat sem tartósítószereket. Biztosak lehetünk benne, hogy csak az kerül bele, amit mi beleteszünk. Jó próbálkozást!

KEDDkukta: Zöldborsókrém:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bors%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez