Tartalomjegyzék
A zöldborsókrém remek szendvicskrém lehet a tavaszi vagy az őszi időszakban, ha már nagyon unjuk a hagyományos vaj, vajkrém variációkat. A borsó rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványianyag tartalma rendkívül jótékonyan hat a szervezet számára. Ráadásul nemcsak a szezonban, egész évben készíthetjük, hiszen a borsó remekül le is fagyasztható. Konzervipari alapanyag és befőttként is elérhető. A borsókrém egyszerűen, gyorsan elkészíthető fűszeres szendvicskrém, mely egy sütőtökös lattéval kínálva, garantáltan bearanyozza az őszi borongós reggeleinket. Érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni!
Egyszerű zöldborsókrémkrém recept
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldborsó
- 5 dkg sajt
- 4 evőkanál olívaolaj
- frissen facsart citrom leve – ízlés szerint (elhagyható)
- só – ízlés szerint
- frissen őrölt bors – ízlés szerint
- fél csokor friss petrezselyemzöld
- 1 dl tejszín vagy tejföl
A lágy borsókrém elkészítése lépésről – lépésre:
- A borsót puhára pároljuk az olajon.
- Közben a petrezselyemzöldet megmossuk, lecsepegtetjük és nagyobb darabokra vagdossuk.
- Majd botmixerrel a zöldborsót a tejszínnel, ízlés szerinti sóval, borssal és a petrezselyemzölddel pürés állagúra keverjük.
- Frissen facsart citrom levével vagy kevés chilivel is ízesíthetjük, ha pikánsabban szeretnénk.
- Alaposan keverjük ki és már tálalható is.
Díszíthetjük friss petrezselyemzölddel. Kínálhatjuk frissen pirított kenyérrel, melyet megkenünk fokhagymával vagy friss bagettal, kiflivel. De remek kísérője lehet a szárazabb húsoknak, halaknak egyaránt. Jó étvágyat hozzá!
Érdemes a hagyományos vajkrémek helyett zöldségkrémeket készíteni. Tavasztól késő őszig mindig érik valami finom zöldség, amiből remek krémek készíthetők. A szezonban egyébként is kedvezőbb áron jutunk hozzá – ha nem magunk termesztjük – így kísérletezéshez is kedvezőbb. Érdemes kipróbálni a cukkinikrémet, a medvehagymás pestot, a kukoricakrémet, sütőtökkrémet, fokhagymás vajat és még folytathatnánk a sort. Különleges ízvilágú, saját ízlésünk szerint fűszerezhető krémeket készíthetünk, melyek nem tartalmaznak sem adalékanyagokat sem tartósítószereket. Biztosak lehetünk benne, hogy csak az kerül bele, amit mi beleteszünk. Jó próbálkozást!
KEDDkukta: Zöldborsókrém:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Bors%C3%B3
Vissza a kategória cikkeihez