Borsópörkölt

A borsópörkölt rendkívül egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel, mely számos módon variálható, gazdagítható. A borsó fűszerezésének köszönhetően pedig igazán változatos ízhatásokat érhetünk el. Nem olyan ismert és gyakori, mint a zöldborsófőzelék, de érdemes kipróbálni. Annál is inkább, mert remek hétköznapi vacsora varázsolható belőle pillanatok alatt akkor, mikor egyébként is számít az idő. Bár a borsó akárcsak a spenót, sóska, saláta és egyéb zöld zöldségek nem tartoznak a gyerekek kedvenc étele közé. Pedig rendkívül egészséges, érdemes belőle minél többet fogyasztani nemcsak a szezonjában. Mivel pedig rendkívül jól fagyasztható és be is főzhető, így egész évben könnyedén hozzájuthatunk. Ha pedig nem magunk készítjük télire, akkor is megvásárolhatjuk különböző feldolgozási formákban – konzerv, üveges, fagyasztott – az élelmiszerüzletekben.  

Egyszerű zöldborsópörkölt recept

Hozzávalók:

A borsópörkölt elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A zöldborsót kifejtjük és alaposan megmossuk. (Ha konzerv vagy befőtt, lecsepegtetjük).
  2. Majd a vöröshagymákat megpucoljuk és apró kockákra vagdossuk.
  3. Kevés olajat felhevítünk beletesszük az apróra vagdosott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.  
  4. Sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát is és összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a zöldborsót és kevés vizet adva alá, visszatesszük a tűzre.
  6. Közepes lángon, fedő alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk.
  7. Mielőtt készre fő, adhatunk hozzá ízlés szerinti apróra vagdalt petrezselyemzöldet.
  8. Frissen összeaprított petrezselyem zöldjével díszítjük és még melegen tálaljuk.

Keverhetünk bele tejfölt is, de ez el is hagyható. Körete lehet burgonya, rizs, nokedli vagy bármilyen tészta egyaránt. Ha szaftosabban szeretjük, akkor több vizet adjunk hozzá. Jó étvágyat hozzá!

Borsó pörkölt:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bors%C3%B3

Címlap kép: Borsópörkölt (forrás: https://tesco.hu/hello/receptek/borsoporkolt/299338)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom